Cyber Security – למה כדאי לכם להיות שם?
בשנים האחרונות נרשמה עלייה של 400% בניסיונות החדירה למערכות מחשוב של ארגונים אזרחיים.
זירת הסייבר מתחממת. על פי דו"ח של הממשל האמריקני, בשנים האחרונות נרשמה עלייה של 400% בניסיונות החדירה למערכות מחשוב של ארגונים אזרחיים. ארגוני טרור, לצד חברות ריגול תעשייתי ופשע מאורגן והאקרים מיומנים מנהלים מתקפה מכל החזיתות הטכנולוגיות ולכן, לא פלא שחברות מוציאות היום הון עתק על אמצעי מיגון מתקדמים. בדו"ח שפורסים ב- Wall Street Journal, חברות וארגונים הוציאו ב 2013 כ- 46 מיליארד דולר על Cybersecurity.
העתיד הוא באבטחת סייבר:
אין ספק שתחום הסייבר מעורר עניין עצום הן ברמת הפיתוח הטכנולוגי והן ברמה התעסוקתית.
כפי שזה נראה כרגע, הצורך במקצועני אבטחת סייבר רק ילך ויגדל ככל שנהיה תלויים יותר ויותר במחשבים – וכל דבר שאנחנו יכולים להעלות על דעתנו יהיה מחובר לאינטרנט (Internet of Everything). כבר עכשיו, חברות מחשב ואבטחה בארץ ובעולם תולות תקוות רבות בתעשיית הסייבר. במאמר שפורסים בכלכליסט באוגוסט 2013, נרשם כי "7 חברות סטארט־אפ גייסו יותר מ־70 מיליון דולר בתחום אבטחת המידע מאז תחילת השנה" ו"תור הזהב של חברות אבטחת המידע חוזר אחרי שנים של יובש", ואכן על פי תחזיות, יש שמאמינים שאת מקומה של תעשיית התקשורת המסורתית בקרב חברות הסטארט-אפ בישראל, ירשו חברות שמתעסקות באבטחת מידע ומפיקות פיתוחים והישגים משמעותיים בתחום.
המודעות לסייבר גבוהה גם בסקטור הציבורי. צה"ל שם דגש רב בשנים האחרונות על cyber security וכפי שנחשף בחודש ינואר באחרון, במסגרת כנס הסייבר הבינלאומי שארגן ישראל דפנס, בימים אלה אף מקים צבא ההגנה לישראל יחידות סייבר חדשות המשלבות בין אף המודיעין לאגף התקשוב, שיוכלו להגיב בדרכים היעילות ביותר למתקפות סייבר מצד האויב. בנוסף, התגלה בכנס שגם חברת החשמל חוזה גדילה בניסיונות לחדירה למערכות הממוחשבות ששולטות על מתקני החשמל ובמשרד ראש הממשלה אף הקימו מטה סייבר מיוחד שבשנים הקרובות יעסוק בפעילויות של מחקר וחינוך בעולם הסייבר.
עליות בביקושים לעובדים ! כמה תרוויחו ב- cyber security?
כתוצאה מריבוי חברות הסייבר, עלו הביקושים לעובדים בתחום ויותר ויותר קרנות הון סיכון זרות רואות בישראל פוטנציאל להשקעה בתחום אבטחת המידע הודות לשילוב הנכון של הרקע הבטחוני העשיר עם הון אנושי טכנולוגי מוכשר. העבודה בסייבר הינה עבודה דינאמית ומאתגרת מאוד. מדובר בענף בו אפשר לעבור בין תפקידים וחברות שונות ולצבור ניסיון ועניין רב. כפי שתראו בטבלה הבאה, הנתונים של טבלת השכר של ענף הסייבר מצביעים על תגמול הוגן לעוסקים בתחום. בין תפקידי הסייבר המבוקשים ניתן למצוא: מהנדסי בדיקות, מפתחי אוטומציה, מנהלי אבטחת מובייל, מומחים ב-Big Data ועוד. התפקידים ודרגות השכר משתנים מחברה לחברה בהתבסס במומחיות, בגודל ובסקטור בו היא פועלת.
מחפשים עבודה בסייבר?
כדי לעסוק בתחום ה- cyber security, חשוב לנווט את הקריירה נכון, החל מרכישת השכלה בתחום וקידום בין התפקידים השונים שקשורים לאבטחת מידע. ניתן לקבל הכשרה במגוון תחומים – קורסים מקצועיים כללים באבטחת מידע או קורסים בלוחמת סייבר (לרוב נקראים CSI) או קורסי הכשרת האקרים תוקפים קורסים אלה מכשירים את הסטודנטים להגן על מערכות מידע מסוגים שונים, תקיפת תשתיות, שרתים, הכרות עם מוצרי הצפנה. המטרה היא שהלומדים יבינו את הטכנולוגיות וכיצד משתמשים בהן כדי להגן על מערכות המחשוב השונות וגם כיצד לפעול במקרה של תקיפת סייבר. באוניברסיטאות ניתן ללמוד כרגע רק באוניברסיטת בן גוריון תואר שני בהנדסת מערכות מידע עם מיקוד באבטחת המרחב המקוון. בוגרי הקורסים והמגמות השונות שישתלבו בחברות סייבר יעמדו בפני איומים שונים, כפי שפרסמה השנה חברת סייבר ארק בישראל דפנס: תקיפת המערכות הביתיות הממוחשבות (מוני חשמל, מחשבים, רשת ביתית ואפילו מזגנים), ריגול מצד ארגוני ביון, פריצה של רשתות פשע מאורגן לחברות של חקירות ולגופים משטרתיים, פגיעה בתשתיות ענן ועוד אתגרים.