למרות ההאטה עדיין קשה לגייס עובדים בישראל
פאנל בנושא ההון האנושי - אתגרים והזדמנויות בשיתוף נישה ואיגוד החברות הציבוריות.
"יש כיום בכל רגע נתון 150 אלף משרות לא מאוישות בשוק העבודה הישראלי", סיפרה רוני שניצר ממשרד הכלכלה, בפאנל של האיגוד על ההון האנושי. דנה לביא, מנכ"לית נישה: המטוטלת בהייטק זזה מדרישה לתשלום עבור ראיון עבודה לשמירה של עובדים על מקום העבודה שלהם.
שרון ביידר, בשיתוף איגוד החברות הציבוריות:
במסגרת ועידת המיסים של איגוד החברות הציבוריות, נערך פאנל בנושא ההון האנושי, בהחיית דנה לביא, מנכ"לית חברת נישה. בפאנל השתתפו רוני שניצר – סמנכ"לית אסטרטגיה לתכנון מדיניות בזרוע העבודה של משרד הכלכלה והתעשייה, עמית אובר-קוביץ משנה למנכ"ל ומנהל חטיבת משאבי אנוש בבנק הפועלים, ליזה תבורי סמנכ"לית – גלובאלית למשאבי אנוש ב"אורמת", אביב יונס סמנכ"לית משאבי אנוש בTeam 8 .
דנה לביא פתחה את הפאנל והסבירה, כי שוק העבודה מושפע בשינויים בכלכלה העולמית וחשש ממיתון. חברות וארגונים בוחנים כיצד להתמודד עם השינויים הללו, כנושא נוסף הוא שינוי מהותי בתרבות הארגונית שבו יש שינוי במאזן הכוחות בין מעסיקים לעובדים. כולנו שמענו על מושגים כמו "איזון בית עבודה" ו"התפטרות שקטה" כדוגמה לשינויים האלה. רוני שניצר אמרה כי היום בישראל קשה לגייס עובדים בכל רגע נתון יש כ- 150 אלף משרות הממתינות לאיוש. כשאנחנו מסתכלים קדימה, החשש הגדול הוא לגבי קבוצות באוכלסיה שאינן משתייכות לשוק העבודה. 50% מהילדים בכיתה א' היום מורכבים מחרדים וערביות, שבהתאמה מחצית מהם ו- 60% מהן לא משתתפים בשוק העבודה.
דנה לביא מנכ"לית נישה, סיפרה כי המטוטלת בהייטק זזה בחדות. בזמן השיא ראינו חברות עם קמפיינים פרסומיים גדולים בטלוויזיה ובשלטי חוצות, כשמצד המועמדים נשמעו כבר דרישות מופלגות לקבל תשלום עבור עם התייצבות לראיון עבודה. כיום השוק הצטנן משמעותית.
אביב יונס ציינה, כי "מתוך 30 חברות בפורטפוליו השקעות של הקרן שלנו, כ- 40% עדיין ממשיכות לגייס עובדים. מועמדים מתחומי ההייטק עדיין לא מתגמשים לגבי דרישות השכר שלהם, אך במעטפת של השירותים האחרים אנו רואים גמישות גדולה יותר. חלק גדול מהעובדים דורשים ומקבלים מודל עבודה היברידי, שמאפשר לעבוד מספר ימים בשבוע מהבית. הדבר נחשב להטבה שיכולה לבוא גם על חשבון שכר. עובדים דורשים היום גמישות ואיזון בין בית לעבודה.
הימים בהם עובד היה עבד עשרות שנים בחברה אחת עברו מהעולם, לעובדים חשוב גם להבין מהן אפשרויות הקידום במסגרת העבודה.
ליזה תבורי מ"אורמת" הדגישה, כי שוק העבודה העולמי השתנה בצורה דרמתית, בכל מקום בעולם יש להיות קשוב לתרבות המקומית ולדרישות שלה. בארה"ב למשל, מדברים היום על ביטו בריאות וגם על ביטוח בריאות לחיות המחמ"ד, כהטבה מומלצת לשימור עובדים.
עמית אוברקוביץ מבנק הפועלים סיפר, כי "צמיחה מהירה ותקופת הפוסט-קורונה מאופיינת בגיוס עובדים ג'וניורים, מדובר בעובדים שבעבר היו מועסקים תקופה משמעותית כסטודנטים וצוברים ניסיון, אך כיום הם קובצים ישר למעגל התעסוקה, הדבר גרם לגיוס מספר רב יותר של עובדים, צורך בריתוק עובדים קיימים להכשרת החדשים ועלייה בעלויות השכר של הבנק".